Halk Ezgileri Oda Orkestrası

Halk Ezgileri Oda Orkestrası 2016 tarihinde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Türkiye’nin farklı yerlerindeki birçok üniversiteden katılım sağlayan öğretim elemanlarının kendi istekleri ve çabaları doğrultusunda kuruldu. Orkestra, özellikle Türkiye’nin müzikal değerlerini evrensel müzik anlayışı içerisinde sentezleyip kullanmayı, yöresel müziklerimizi geniş kitlelere duyurmayı, sevdirmeyi, yurt içinde ve dışında gerçekleşen festivallerde ülkemizi temsil ederek müziğimizi dünyaya tanıtmayı, yeni ve eskiyi tutarlı bir bütün olarak bir arada sunmayı amaçlamaktadır. Orkestra bu amaç çerçevesinde, 2017 yılında Polonya – Poznan’da “13th International Festival Universitas Cantat 2017” ve Kalisz şehrinde yapılan “IV Kaliski Festiwal Chóralny” festivallerinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Orkestra ayrıca, yapılan etkinliklerle müzik eğitimine katkı sağlamayı hedeflemiş, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile aynı sahnede beraber performans sergileyerek birlikte iş yapabilme ve bilgi alışverişinde bulunabilmelerini amaçlamıştır. Orkestra, bu özelliği ile birçok öğrencinin oda müziği eğitimi yaşantılarına doğrudan katkı sağlamayı görev edinmiştir. Halk Ezgileri Oda Orkestrası hedefleri doğrultusunda önemli bir misyonu yerine getirmeye özen göstermekte , mezun olan öğrencilerinin yerine her yıl yenilenen öğrenci kadrosuyla müzik yaşantısını devam ettirmeyi planlamaktadır.

Orkestra adına
Prof. Dr. Zeki NACAKCI

Kırıkkale İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Keskin Ustalar Topluluğu

Topluluk, 2004 yılında “Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Keskin Ustalar Topluluğu” olarak kurulmuştur. Topluluğun üyeleri Kırıkkale ve Kırşehirli Abdal kültüründen gelen mahalli sanatçılardan oluşmaktadır. Topluluk, Abdal kültürünün yaşaması ve nesilden nesile aktarılmasını hedeflemektedir. Babadan oğula ustadan çırağa kulaktan kulağa intikal ederek günümüze kadar gelen Abdal müziğinin günümüzdeki temsilcisi durumunda bulunan topluluk üyeleri; Seyit Çevik Murat Karakuş, Kenan Çöke, Duran Taşan, Adem Göçer, Selahattin Ertürk, Kamil Öke, Verdi Taşan, Çetin İçten, Tunay Çöke ve Zeynel Göçmen’den oluşmaktadır. Ayrıca topluluğumuz Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da konserlere ve festivallere giderek, Abdal kültürünün en önemli isimleri olan; Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan ve Çekiç Ali gibi ustaların türkülerini seslendirerek bu kültürün yaşamasına ve yayılmasına önemli katkılarda bulunmaktadır.